Objevte top 5 míst, kam vyrazit v létě

CK Rady na cestu

… a zažijte každý den nový příběh! Unikněte od koloběhu každodenního života, odpočiňte si a načerpejte síly. Co kdybyste toto léto prožili jinak, než klasickým relaxem u moře? Specialisté na zájezdy z CK Radynacestu.cz pro vás mají 5 tipů na nevšední letní cíle.

1. Země ohně i ledu Island

Island slibuje nezapomenutelné momenty u nejkrásnějších vodopádů Skógafoss či u ptačího útesu vulkanického ostrova Heimaey. Pokud byste se i během léta rádi zchladili, vyrazte do národního parku Skaftafell až k Diamantové pláži, kde uvidíte ohromné ledovcové kry. 

2. Adrenalin v Černé Hoře

Překonejte své hranice na Balkáně. „Otestujeme nejdelší zipline Evropy s výhledy, které vám vezmou dech. A pak se vydáme na raftech kaňonem řeky Tara,“ láká průvodce Ján Zubo. Kromě adrenalinu ochutnáte i vynikající balkánskou kuchyni a skvělá vína. Co den, to zážitek.

3. Pravá irská atmosféra 

Centrum města na vás dýchne jedinečnou atmosférou. Kromě známých ulic a impozantních budov se vydejte až k dublinskému hradu se sbírkou orientálního umění. A kdo bude chtít, může se zúčastnit Irského večera v typické restauraci či výletu za krásami Mohérských útesů

4. S dětmi do Disneylandu 

Rádi byste poznali nová místa a zároveň udělali radost dětem? Pak máme tip: Paříž! Prozkoumejte proslulou Eiffelovu věž, bulvár Champs Elysées, ale hlavně největším zábavním centru Evropy – Disneyland.

5. Překvapivý ostrov - Kréta

Pokud by se vám zastesklo po moři, vyrazte na Krétu, kde můžete objevovat poklady starověkých civilizací, chuť Řecka a lenošit na plážích s narůžovělým pískem. „Vydáme se na trek divokou ostrovní přírodou, prozkoumáme palác v Knóssu a podíváme se na tržnici vonící po mandlích,“ zve na zájezd průvodkyně Lenka Jindrová.

Poznávejte svět, poznávejte sebe!

Nalákal Vás článek CK Radynacestu k dalším cestám? Pak není nic jednoduššího, než si vybrat zájezd na radynacestu.cz, který vám bude sedět.

A navíc se slevou 1000 Kč na osobu speciálně pro Vás. Stačí v rezervaci uvést kód: LP24. 

Zaujala Vás popisovaná destinace, chtěli byste se dozvědět víc a získat podrobnější informace? V e-shopu najdete tištěné průvodce. 

Byli jste na výletě, dobrodružné cestě či třeba stáži a rádi byste o tom řekli světu? Sdílejte své zážitky z cest s dalšími cestovateli přímo zde na webu anebo na Facebooku Lonely Planet Česká republika.

 

Napsal: Radynacestu.cz

Předchozí článek

Letem světem Nepál

Další článek

Belize versus Kostarika - který ze středoamerických skvostů je pro vás ten pravý?

Související články

Články

Do Řecka s dětmi

Nafukovací kruh a plyšáka do ruky. Malý batoh plný hraček na záda a kufr ve tvaru zvířete jako cestovní doprovod vašeho malého caparta. Jestli vypadají vaše dovolené posledních pár let takto, pak je tento článek psaný právě pro vás.  S dětmi ano, ale jak na to... Už ze mě není jen externí pozorovatel těchto rodin na letišti, co už několik let odlétají od gatu s instalovaným dětským koutkem hned vedle. Stala se ze mě teta, a tak jsem tak trochu pronikla do tohoto tajuplného světa. A co jsem zjistila? Že cestovatelské priority…

Články

Proč jsou Azory tajnými evropskými ostrovy dobrodružství

Pro zasvěcené cestovatele představují portugalské Azorské ostrovy již dlouho lákavý bod na radaru zajímavých destinací. Uznání ze strany UNESCO a dalších organizací přispělo k tomu, že tento bod bliká ještě mnohem jasněji. Azorské ostrovy jsou magnetem pro milovníky dobrodružství © Westend61 / Getty Images Většina lidí o tomto odlehlém souostroví uprostřed Atlantiku ví však stále málo, pokud vůbec něco. A přesto je těžké představit si místo, které je lépe uzpůsobeno milovníkům přírody, vyznavačům adrenalinových…

Články

20 nejlepších aktivit v Berlíně. A zadarmo.

Berlín je sice možná jedním z cenově nejvýhodnějších měst v Evropě, ale eura mají i v německé metropoli po několika dnech prohlídek muzeí a nočních návštěv klubů tendenci mizet. Naštěstí tu je spousta způsobů, jak si rozpočet ušetřit návštěvou několika skvělých bezplatných míst. Vyjeďte do kopule Reichstagu Reichstag je sídlem německého parlamentu, Bundestagu, a bezplatná jízda výtahem na jeho střešní terasu nabízí fantastické výhledy na celé město a pohled zblízka na moderní skleněnou kopuli, již navrhl Norman Foster a která se klene z historické budovy. Vyzvedněte si bezplatného…

Články

10 nejlepších dětských dobrodružství v Londýně

Neobvyklá lákadla a známé atrakce Londýna mohou být stejně tak příjemné pro děti jako pro jejich rodiče. Poznávání města s rodinou může přinést spoustu fajn zážitků a aktivit. A můžete je poznat a užít si je, i když ještě děti nemáte. 1. Tanec Tanec, poslech hudby a zábava s tím spojená je nezbytnou součástí londýnské scény. A obyvatelé města se této zábavy kvůli dětem nevzdají. Navštivte rodinné koncerty, kde děti společně se svými rodiči protancují za živých rytmů celé nedělní odpoledne. To jsou místa, kde se děti společně se…